Γ2. ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΛΥΧΝΙΕΣ ΚΕΝΟΥ

Τα ηλιακά πεδία υποβοήθησης θέρμανσης ή παραγωγής θερμού νερού χρήσης  ή και τα δύο μαζί χρησιμοποιούνται αφ΄ενός για λόγους αισθητικής (μόνο ηλιακοί  συλλέκτες στην οροφή) αφ’ ετέρου για παραγωγή θερμού νερού χρήσης και υποβοήθησης θέρμανσης σε ποσότητες 120 lt. εώς και 10.000 lt.δηλ. από μία μικρή οικία ως ένα μεσαίο ή μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα, νοσοκομείο, πανεπιστήμιο, εργοστάσιο, κτηνοτροφική μονάδα, κ.α.

Ηλιακό πεδίο: Λυχνιών κενού

Χρησιμοποιούμε Λυχνίες κενού τοποθετημένες σε collectors των 15 ή των 20 Λυχνιών. Ανάλογα με τη ζήτηση χρησιοποιείται και ανάλογος αριθμός colectors (λυχνιών).

Boiler Λεβητοστασίου: για παραγωγή Ζ.Ν.Χ.

Το Boiler για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (Ζ.Ν.Χ) μπορεί να είναι ΙΝΟΧ AISI 316 L μέχρι 300 lt., ή τιτανιούχο σμάλτο, με ένα ή δύο σταθερούς ή αφαιρούμενους εναλλάκτες σε χωρητικότητες από 160 lt. εώς 10.000 lt.

Δοχεία αδρανείας για παραγωγή Ζ.Ν.Χ. και υποβοήθηση θέρμανσης:

Κατασκευάζονται σε χωρητικότητες των 100 Lt. και άνω χωρίς εναλλάκτες,  με ένα ή με δύο εναλλάκτες για αποθήκευση ή παραγωγή θερμού νερού θέρμανσης.

Κατασκευάζονται επίσης και σε μορφή Τank in Tank με ένα ή δύο ή κανένα εναλλάκτη σε χωρητικότητες 500 Lt. και άνω, τόσο για υποβοήθηση θέρμανσης όσο και για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (Ζ.Ν.Χ).

Ηλεκτρικό κέντρο ελέγχου (SOLAR KIT):

Περιλαμβάνει αισθητήρια – ροόμετρο – αυτόματο πληρωτή – θερόμετρα – μανόμετρο – Inverter κυκλοφορητή – διαφορικό θερμοστάτη. Ρυθμίζει τη ροή των θερμικών υγρών του ηλιακού συστήματος ενώ δίνει εντολή στο λέβητα να βοηθήσει στην παραγωγή του ζεστού νερού χρήσης (Ζ.Ν.Χ), όταν η ηλιακή ενέργεια δεν είναι αρκετή. Ανάλογα με το ηλιακό πεδίο επιλέγουμε και το ανάλογο solar kit.

Βάσεις στήριξης:

  • Κατασκευάζονται βάσεις για τοποθέτηση σε επίπεδη (ταράτσα) ή κεκλιμένη (κεραμοσκεπή) επιφάνεια.
  • Οι ηλιακοί συλλέκτες συνδέονται σε σειρά, παράλληλη ή σε μεικτή σύνδεση,ανάλογα με τη σχεδίαση.