“Η Θράκη στην “πριζα” της ενεργειακής αναβάθμισης”- Καθημερινή 18.11.2018 – Κατασκευή ηλιακού θερμικού πεδίου από την ECOSYSTEM

Άρθρο στην έντυπη (Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, σελίδα 18) και ηλεκτρονική Καθημερινή για το ενεργειακό έργο παραγωγής παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης και Θέρμανσης (Δείτε Εικόνες) στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στα Κιμέρια Ξάνθης (φοιτητικές εστίες) . Η ECOSYSTEM υλοποίησε το θερμικό πεδίο με ηλιακούς επιλεκτικούς συλλέκτες HELIOSOL με συνολική Παραγόμενη ετήσια ενέργεια 3220614 KWh.

“Διεκδικώντας ευρωπαϊκά προγράμματα, Αλεξανδρούπολη και Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο εξοικονομούν πόρους.”

“Hταν μια καλή εβδομάδα για τον Γιάννη Φαλέκα, αντιδήμαρχο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Αλεξανδρούπολης. Συναντήθηκε με την πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας, ξενάγησε αντιπροσωπεία από τη Νορβηγία στα έργα που είχαν χρηματοδοτήσει, μίλησε σε ένα συνέδριο του στρατού. Αυτό που τον ικανοποίησε περισσότερο είναι πως το θέμα συζήτησης δεν είναι πλέον μόνο το ενεργειακό σταυροδρόμι στο οποίο έχει βρεθεί η Αλεξανδρούπολη, αλλά και η επιτυχημένη προσπάθεια του δήμου του, να θωρακίσει ενεργειακά την περιοχή.

Με μειώσεις στους προϋπολογισμούς του δήμου που ξεπέρασαν το 65%, ο κ. Φαλέκας θεωρούσε από την πρώτη στιγμή την ενεργειακή αναβάθμιση μονόδρομο: «Eλεγα στον δήμαρχό μου να μη φοβόμαστε, πως μπορούμε να αναπληρώσουμε τα χαμένα χρήματα» λέει στην «Κ».”…. Διαβάστε το άρθρο.

Πηγή: Καθημερινή